Verzorging

Om je hairextensions of hairweave zo mooi mogelijk te houden is een goede verzorging van essentieel belang. Daarom hebben wij de volgende tips en adviezen op een rij gezet:

Borstelen
Wij adviseren om het haar elke dag goed te borstelen. Begin bij de punten en werk naar boven toe. Gebruik voor hairextensions altijd een hairextensionsborstel. Borstel ook goed over de bondings van de hairextensions. Controleer bij hairextensions dagelijks of  uitgevallen haren niet tussen de hoofdhuid en bondings gaan klitten. Is dit wel het geval trek de bondings dan van elkaar los. Let op: borstel het haar niet als het nog nat is.

Wassen & drogen
Wij adviseren om twee keer per week het haar te wassen. Gebruik een geschikte shampoo of conditioner/masker (zonder fruitzuren, siliconen, parabenen of sulfaat) om te voorkomen dat het haar uitzakt en/of beschadigt. Gebruik een conditioner of masker alleen op de punten van het haar en nooit op de aanzet. Borstel het haar voor het wassen goed door. Dep het haar na het wassen droog met een handoek en föhn (de aanzet van) het haar goed droog.

Slapen
Zorg dat het haar vast zit en ga nooit met nat haar slapen. Draag het haar in een vlecht of knot om klitten te voorkomen. .

Zwemmen
Het beste is om ervoor te zorgen dat het haar niet nat wordt tijdens het zwemmen. Wordt het haar toch nat, draag dan een vlecht in het haar en smeer te punten in met een masker of leave in conditioner. Laat het haar daarna goed drogen.